"SEBARKANLAH SALAM DI ANTARA KALIAN"

Monday, May 17, 2010

SMS sempena hari guru


16 Mei. Tarikh keramat bagi golongan pendidik di Malaysia. Umum mengetahui bahawa pada tarikh tersebut Sambutan hari guru diadakan.

Saya telah mendapat bebrapa sms sempena hari guru. Pada entri kali ini saya kogsikan bersama sms-sms yang masuk ke dalam inbox telefon bimbit saya. Di antaranya:

Ana menghormati guru walaupun guru itu mengajar alif ba ta kerana kalu tak ada guru siapalah daku "

Selamat hari guru

Slm,slmt hri guru, trma ksh ats sglnya, jasamu dkenang.khairiyah bt tayib.kpli(pai)

Apakah cita2 anda sblm jd guru? Mejistret?Loyar?Engineer?Anda mnysal jd guru? Cuba lihat,ada x loyar yg sggup pki topi arkitek? Ada x mejistret yg brani sarung kot doctor? Tp guru adalah SEMUA itu. Kita la doctor bila budak sakit, loyar bila parents soal, mejistret bila budak bgaduh, Hatta security guard & AHLI NUJUM pun kita! Smlam plak jd tukang kebun gotong royng perdana.. Oleh itu, banggalah jd cikgu. SELAMAT HARI GURU,)

Slm ust.. selamat hari guru..Brkhdmat utk agama bngsa n Negara.. Drpd mahirah n shida.

Salam d ucap pmbka kata, wkil dr pengajian agama, slmt hr guru km nk kata, smga slalu drahmati yg Esa.. hehe, slamt hr pensyrh ustzJ. –ZAINUN

Assalamualaikum ust.. slmat pg! SELAMAT HARI GURU, smga ilmu & jasa yg d curhkn mdpt krdhn Allah s.w.t.. anak didikmu Marliyana

Salam ustz slmt hari guru. Dr yuhanis kpli pai

Salam. Ust. Slmat hr guruJ

Guru kau adalah pelita dalam menerangi kgelapn malm. Kau pmbina semangt dan pencetus kejayaan kami. Trima kasih guru. Selamat hari guru.

SELAMAT HARI GURU, TERIMA KASIH USTAZ..

SELAMAT HARI GURU… SEMOGA PANJANG UMUR & MURAH REZEKI. MOGA SEGALA URUSAN YANG DILAKUKAN DIPERMUDAHKAN & SENTIASA DIBERKATI-NYA…

Assalaamu'alaikum.. Selamat hari guru ustaz! Kami doakan ustaz bahagia dunia akhrt. Terima kasih sgala nasihat, m0tivasi & ilmu yg diberikn. Smg ustz & kuarga d rhmti & d brrkati Allah dunia akhrt. Ameen!

GURU… Dalam ajarnya ada harapan, Dalam tegurnya ada doa, Dalam marahnya ada sayang, Dalam tawa ada mwsranya, Dalam diam ada bijaksana, Dalam tangannya kita terbina, Berbahagialah menjadi guru, Guru Pembina Negara bangsa, Moga jasamu trsemadi indah, Selamat Hari Guru..Smg usaha guru m'dpt keberkatan Allah. Slm p'juangan.

Asalamualaikum.selamat hari guru. Dari basya – jqaf b.a 06

Kebanyakan pesanan ringkas yang dihantar adalah daripada bekas pelajar saya yang kini sedang berkhidmat sebagai guru di seluruh negara dan juga pelajar saya yang sedang menjalani latihan perguruan di IPG Kampus Keningau.

Nampaknya hanya guru yang menghargai sang guru. Apapun saya mengucapkan berbanyak terima kasih di atas ingatan. SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU!

0 comments:

Post a Comment